Maak kennis met: Menno Griffioen

Stagiair opleiding 1e fietstechnicus

Toen ik snuffelstage moest lopen vanuit het Comenius College in Hilversum, waar ik toen op school zat, kwam ik in plaats van stage te lopen bij mijn vader in “de bouw” uit, bij stage lopen bij een fietsenmaker. Ik help mijn vader al regelmatig en weet dus ook al wel wat werken in de bouw inhoudt. Het was het dus eigenlijk wel leuk om nu juist iets anders te kiezen.

Tijdens deze stage kwam ik er achter dat het werk van een fietsenmaker wel heel leuk is en derhalve ben ik op zoek gegaan naar een opleiding om hiervoor te gaan leren. Ik heb gekozen voor de BOL-opleiding eerste fietstechnicus in Amsterdam op het ROC Westpoort.
Ik heb gelukkig een stageplek kunnen vinden bij Age van ’t Hoff tweewielers, waar ik nu op dinsdag en vrijdag stage loop. Lekker in de buurt, want ik kom uit Vreeland en kan dus op de fiets naar mijn stage adres.

Ik heb het erg naar mijn zin en ga op dinsdag en vrijdag met veel plezier naar mijn stage adres toe. Het leuke aan dit beroep is dat er best wel veel afwisseling is. Vooral het technische aan dit vak vindt ik heel leuk. Ook merk ik dat er een goed contact is met klanten en er goede service geboden wordt. Ik heb hele sociale en leuke collega’s en werkgever getroffen. Ik ben hier nog niet zo lang maar hoor er al gelijk helemaal bij! Dat is echt heel fijn.

Ik hoop dat ik hier nog een aantal jaren met veel plezier kan blijven leren en werken met deze collega’s en in deze mooie, straks nieuwe werkplaats en winkel.